Seti II

Seti II was een farao uit de 19e dynastie van de Egyptische oudheid. Zijn naam betekend: “Hij van Seth, Geliefd door Ptah”. Zijn tweede naam: “Machtig is de manifestatie van Ra, gekozen door ra”.

Biografie:
Het is niet duidelijk of Seti II de zoon van Merenptah en koningin Isisnofret was, of hij helemaal niet gerelateerd was in de dynastie en dus een usurper was. Aangenomen dat Amenmose een usurper was dan kunnen we concluderen dat Amenmose regeerde over Thebe in de tussentijd van Seti II zijn regering in beneden Egypte. Het is ook bekend dat Seti II de inscripties met de namen van Amenmose zijn tempel heeft verwijderd. Onder de regering van Seti II kwam er een station voor de bark voor de pyloon van Karnak en kapellen van de triade van Thebe.

Hij werd begraven op de elfde dag van de derde maand van Peret (winter) in de tombe KV15 in de koningsvallei. De mummie werd later verwijderd naar de tombe van Taweseret overgebracht in de laatste jaar van Taweseret, Sethnacht maakte dit weer ongedaan. Uiteindelijk kwam hij bij de cachette van Amenhotep II.

Hij regeerde in een tijd toen er korte regeringen van farao's waren het land en het land onstabiel begon te worden, met zijn regeerperiode was dat niet anders. Hij had te maken met vele complotten, waaronder een tijdelijke bezetter Amenmesses die de troon bezette nadat Merenptah was overleden.

Wikipedia:
Seti II